See and explore

The Future State of Sales Skills – Henrik Larsson-Broman

The Future State of Sales Skills – Henrik Larsson-Broman – YouTube

⏳ 32 min

How great leaders inspire action – Simon Sinek

How great leaders inspire action – Simon Sinek

⏳ 18 min

You are contagious – Vanessa Van Edwards

https://www.youtube.com/watch?v=cef35Fk7YD8

⏳ 18 min

Smart failure for a fast-changing world – Eddie Obeng

https://www.ted.com/talks/eddie_obeng_smart_failure_for_a_fast_changing_world

⏳ 12 min

Is There a Buy Button Inside the Brain: – Patrick Renvoise

https://www.youtube.com/watch?v=_rKceOe-Jr0

⏳ 18 min

Want to help someone? Shut up and listen! – Ernesto Sirolli

https://www.ted.com/talks/ernesto_sirolli_want_to_help_someone_shut_up_and_listen

⏳ 17 min

Framtidens säljkompetens – varför 9 av 10 chefer upplever kompetensbrist och vad vi kan göra åt det?

SalesOnly x Mercuri Webinar 

8 secrets of success – Richard St. John

https://www.ted.com/talks/richard_st_john_8_secrets_of_success

⏳ 3 min

Ivan Joseph – The skill of self-confidence.

https://www.youtube.com/watch?v=w-HYZv6HzAs

⏳ 13 min

Listen and be inspired

Our own Ahlsell Podcast Byggsnack – oss byggproffs emellan

https://shows.acast.com/byggsnack-oss-byggproffs-emellan

Read and Discover

To sell is human – Daniel H Pink

Inbound selling – Brian Signorelli

The Only Sales Guide You’ll Ever Need – Anthony Iannarino

#Myynti, Kert Kenner, Sani Leino

Päivitä myynnin pelikirjasi. Myynti on jäänyt pahasti jälkeen asiakkaiden muuttuneista toimintatavoista. Myyntiorganisaatiot kaipaavat kipeästi sisäistä uudistamista – asiakasarvon luomisen lisäksi tulisi luoda myös myyjäarvoa. Nämä molemmat ulottuvuudet huomioimalla saadaan paras myyntikoneisto uuden ajan B2B-myynnille.

Huippumyyjät, Kim Väisänen

Kynäkauppaa firman ovelta ovelle, isojen tuotantoprosessien ongelmanratkaisua b2b-myynnissä ja sauvasekoittimien myyntiä elektroniikan megamarketissa… Kaiken ympärilläsi näkemäsi tavaran on joku myynyt. Tässä kirjassa 16 suurelle yleisölle tuntemattomaksi jäänyttä oman alansa ehdotonta huippumyyjää kertoo henkilökohtaisen tarinansa.

Sälj det kunden vill köpa – Kent Flippu

Konsten att göra affärer – Lars Johan Åge – Per Erik Holmgren

 

E-LEARNINGS/COURSES

TRY OUT A NEW WAY OF LEARNING FROM NORWAY – GAMIFICATION

Norway has tried out a new way of learning over the past year. Now you have the chance to do that yourself. See course descriptions and who to contact below to get access. Feedback from employees has been great so far:

«Fin måte å lære på, aktuelle utfordringer i hverdagen» «Kan gjøre det når jeg har tid» / «Kan ta det når det passer meg» «Vi får prøve oss på fysisk, og ikke bare lese oss frem» «Enklere og raskere enn å lese ett dokument for så å lete rundt i programmet etter de riktige knappene» «Man lærer av å «trykke» feil, lett å se ved denne typen opplæring» «Blir mer tydelig når man gjør det fysisk, og det er bildene vi bruker til vanlig. Enklere når det er interaktivt”. “At jeg fikk prøve meg i praksis og at det var relevant til det jeg gjør til daglig». «Den tok tak i de faktiske problemene som jeg daglig står over for». «Enkeltheten. Varigheten er ikke lang nok til at man vil bli ferdig, her har dere truffet bra. Animasjon er enkel, forklaringene er enkle. Og serotonin nivået blir stimulert ved at man gjør det bra. Dette er nok den beste nettbaserte læringsformen jeg har prøvd i Ahlsell så langt” «Å se at dette kan også jeg mestre. Spillbasert læring er gøy, gir mer motivasjon til å fullføre»

Medius Star

https://ahlsell.talent-soft.com/MyTalentsoft#/Training/Catalogue/Mine/Action/489 

Course description / Kursbeskrivelse: Online Gaming – external

Velkommen til Medius Star – vår nye spillbaserte opplæring i Medusflow!

Hvor godt kan du egentlig Mediusflow? Har du full kontroll på vare og kostnadsfakturaene dine i Medius, og vet du egentlig hvor det blir av fakturaene som du har attestert eller avvist? Hvem er egentlig denne Mediusflow som sender deg meldinger om å håndtere fakturaene dine? Hvorfor må jeg kunne alt dette?

• Fordi å behandle avvikene kjapt og effektivt vil gjøre at Ahlsell får fakturert ut fortere, og det er hyggelig for salgstallene dine/avdelingen og hyggelig for kunden som får faktura i rett tid så de kan få ferdig sine regnskap.

• Fordi ingen faktura fra våre leverandører forsvinner av seg selv, de blir liggende og du får purring etter purring inntil du kanskje er nødt til å slette ordrene (tape penger, både inn på kundeordre og med at vi må betale leverandøren)

• Fordi du ikke vil være ansvarlig for at Ahlsell får dårlig kredittrating pga at leverandør faktura ikke blir betalt i tide. Den fakturaen på kr 250,- som du ignorerer kan gi oss kredittstopp hos leverandørene våre.

Language / Språk: Norwegian/Norsk
Lenght / Lengde:  8 Moduler av 3-5 minutter
Licensed: Limited 2 weeks access on demand in September.
Request access to: chris.fjelltvedt@ahlsell.no

A-Sales Star

https://ahlsell.talent-soft.com/MyTalentsoft#/Training/Catalogue/Mine/Action/478

Course description / Kursbeskrivelse: Online Gaming – external

A-Sales er et av våre viktigste verktøy i Ahlsell, hvor vi samler alle kundeinformasjon på et sted. Her kan du se hvilke avtaler som gjelder for hver kunde, du kan se salg og fordeling på segmenter, EMV-andel og mye mer. En annen viktig grunn til å bruke A-Sales er at det vil være her den nye Prising 2.0-modellen vil komme, og de som ikke bruker A-Sales, vil da ikke kunne oppdatere eller administrere priser for sine kunder. De seneste studier innenfor opplæring og opplæringsteknologi viser at Gaming som læringsverktøy engasjerer og gir en mye større tilbakebetaling (ROI) på opplæring enn tradisjonelle e-læringer og klasseromstreninger, og i tillegg føler man seg bedre opplært og mere trygg etter å ha gjennomført opplæringen. Og så er det gøy!

Language / Språk: Norwegian/Norsk
Lenght / Lengde: 8 Moduler av 3-5 minutter
Licensed: Limited 2 weeks access on demand in September.
Request access to: chris.fjelltvedt@ahlsell.no

TRY OUT THESE OTHER COURSES FROM NORWAY 

Kundesenteret online

https://ahlsell.talent-soft.com/MyTalentsoft#/Training/Catalogue/Mine/Action/503

Course description / Kursbeskrivelse: e-learning
Denne opplæringen handler om hvordan du på en enkel måte kan bruke kundesenteret online gjennom Ahlsell Norge sin hjemmeside.
Language / Språk: Norwegian/Norsk
Lenght / Lengde: 5 Moduler av 1-2 minutter

Salgstrening for Butikkselgere i Ahlsell:

https://ahlsell.talent-soft.com/MyTalentsoft#/Training/Catalogue/Mine/Action/311

Course description / Kursbeskrivelse: e-learning
Velkommen til opplæring i Kundemøte og salgsteknikk! Som butikkselger er du Ahlsells ansikt ut mot kundene. Det er du som bestemmer hvordan kunden oppfatter butikken og vår kundeservice. Du påvirker kundens trivsel gjennom det du gjør og sier. Kundens valg av produkter og hvor mye kunden handler for avhenger også av deg. Alt sammen bygger Ahlsell sitt omdømme og påvirker kundelojaliteten. Butikksalg i Ahlsell er en spennende og utfordrende jobb som krever kunnskap om produkter, fag og salg. I dette kurset vil vi fokusere på salgsprosessen fra kunden kommer inn i butikken til kunden forlater butikken med produkter, materiell og utstyr til å utføre jobben. Vi ønsker alle at kundene våre skal være fornøyde og ha et ønske om å komme snarlig tilbake.

Language / Språk: Norwegian/Norsk
Lenght / Lengde: 6 Moduler av 3-6 minutter

Merchandising for Butikkselgere i Ahlsell:

https://ahlsell.talent-soft.com/MyTalentsoft#/Training/Catalogue/Mine/Action/403

Course description / Kursbeskrivelse: e-learning
Kurset fokuserer på hvordan du som butikkselger kan bidra til at butikken er rigget for en best mulig salgs- og kundeopplevelse. I butikken har vi to typer salg, nemlig «personlig salg» og «mekanisk salg». Kurset «Butikksalg i Ahlsell» har fokus på personlig salg, mens dette kurset dreier seg om mekanisk salg. Mekanisk salg handler om hvordan vi påvirker kundene gjennom bruk av plakater, vareplassering og eksponering i butikken – altså virkemidler som gjør at kundene enkelt finner produktene de er ute etter, samt minnes om mersalgsprodukter de ikke tenkte på når de kom inn i butikken. Et samlebegrep på dette kaller vi «merchandising». Vi vet at kundene våre også er kunder i andre butikker, både som proff- og privatkunder. De vil sammenlikne oss med de andre butikkene hvor de er kunde. Derfor må vi sørge for at våre Ahlsell-butikker fremstår attraktive å være kunde i, og er førstevalget når kundene skal velge innkjøpssted.

Language / Språk: Norwegian/Norsk
Lenght / Lengde: 6 Moduler av 2-7 minutter

 

SEE AND EXPLORE BASIC SALES TRAINING FILMS FROM SWEDEN

Vad är en säljare

Vimeo

⏳ 4 min

Mervärdesförsäljning – ambassadörer

Vimeo

⏳ 4 min

Bry sig om kunden

Vimeo

⏳ 2 min

Kundbemötande – Emotioner

Vimeo

⏳ 3 min